Zilais Karogs Limbažu Lielezera pludmalē plīvos jau 10 gadu

No 20. maija Limbažu Lielezera pludmalē plīvo zilais karogs.

Zilais Karogs 2024. gadā Latvijā plīvos 12 peldvietās un vienā jahtu ostā!

Zilā Karoga programmu peldvietās un jahtu ostās īsteno starptautiska sabiedriskā organizācija – Vides izglītības fonds (Foundation for Environmental Education). Zilā Karoga mērķis ir veicināt piekrastes teritoriju ilgtspējīgu attīstību ar augstu ūdens kvalitātes, drošības, vides apsaimniekošanas un pārvaldes standartu, kā arī vides izglītības iniciatīvu palīdzību. Zilais Karogs tiek piešķirts katru gadu, un sertifikācija ir spēkā vienu sezonu.

Lielezera pludmale ir labiekārtota ar pārģērbšanās kabīnēm, labierīcībām, laipām.

Pie ezera ir bērnu laukums, soli, izglītojoši stendi. Krastā pieejami āra trenažieri, volejbola tīkli, galda teniss. Pludmales daļā ir arī aktivitātes – labirints un baskāju taka.

Lielezera pludmalē izvietots vides objekts – “Veiksmes zandarts” . Tā formu veido 10 000 uzgriežņu, kas rada neparastu tekstūru. Turklāt tam ir sudraba zvīņa, un runā – ja to paberzē, piepildās viena vēlēšanās!

Pludmales nomas punkts atvērts pludmales sezonas laikā no 15. maija līdz 15. septembrim katru dienu no plkst. 9:00 līdz 21:00, piedāvājot laivu, katamarānu un SUP dēļu nomu.

Izbaudi atpūtu Lielezera pludmalē!