Nēģu diena un Uzņēmēju kvartāls- 21.oktobrī

21. oktobrī Salacgrīvā un Svētciemā tradicionāli tiks svinēta Nēģu diena. Tā ir diena, kad nēģu zvejnieki aicina pie sevis, lai dalītos ar savu stāstu par nēģu zveju un zvejnieku dzīvi uz taci, kā arī stāsti par to, kā no gadiem ilgi gatavinātiem egļu kokmateriāliem tiek uzbūvēts tacis. Šajā skaistajā rudens sestdienā apmeklētāji tiek cienāti gan ar nēģu zupu, gan uz oglēm ceptiem, nēģiem un citiem gardumiem, kuru galvenā sastāvdaļa ir nēģis. Papildus nēģu zvejas aroda izzināšanai gan lieliem, gan maziem tiek piedāvātas dažādas radošas un izklaidējošas aktivitātes pasākuma norises vietās, tikšanās ar Limbažu novada uzņēmējiem forumā – tirgū “Uzņēmēju kvartāls 2023” un Latvijas tirgotāju preču un produktu iegāde Salacgrīvas tirdziņā. Sportisko aktivitāšu cienītājus aicinām piedalīties tradicionālajā skrējienā “Nēģu kross”.

Papildinot Nēģu dienas norises, pirmo gadu, Nēģu dienas ietvaros, būs iespēja tikties ar biedrības “Makšķernieku klubs “SALACKRASTI”” pārstāvjiem un izzināt Salacas upes vērtības un apmeklēt Lašu taci.

!!! Informējam, ka sākotnēji pasākums tika plānots 14. oktobrī, bet ņemot vērā sliktās laika apstākļu prognozes, pasākums tiek pārcelts uz 21. oktobri.