Lietuvas iedzīvotāji atzinīgi novērtē Limbažu novada tūrisma piedāvājumu

2023. gada 8. un 9. septembrī Ziemeļlietuvā – Saules pilsēta Šauļi atzīmēja savu 787. dzimšanas dienu. Svētku ietvaros, otro reizi Šauļu tūrisma informācijas centrs organizēja pasākumu ceļotgribētājiem “Šauļu tūrisma iela 2023” (“Šiauliai Tourism Street 2023”), kurā tika aicināti piedalīties tūrisma pārstāvji no Lietuvas un Latvijas.

Pirmo gadu šajā pasākumā piedalījās arī Limbažu novada pašvaldības aģentūra “LAUTA”, kur Salacgrīvas tūrisma informācijas centra vadītāja Kristiāna Kauliņa un Staiceles tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Timermane iepazīstināja Lietuvas iedzīvotājus ar daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu Limbažu novadā un visā Vidzemes piekrastē.

Limbažu novada teltī apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar Limbažu novada un visas Vidzemes piekrastes populārākajiem apskates objektiem, aktīvās atpūtas un dabas piedāvājumu, kā arī bija iespēja apskatīt tautas lietišķās mākslas studijas “STAICELE” audēju darbus, nogaršot Limbažu novadā ražotos gardumus – maiznīcas “Lielezers” maizi un cepumus, piemājas saimniecības “Lielkalni” marmelādes konfektes, SIA “Rudzo” gardo dzērienu, Arņa Preisa putoto medu un Hortus sukāžu asorti.

Divu dienu garumā, Limbažu novada telti apmeklēja ap 1200 interesentu. Lielākā daļa interesentu bija no Lietuvas, bet netrūka arī apmeklētāji no Latvijas un Polijas. Noslēdzoties “Šauļu tūrisma ielai 2023”, no sarunām ar visiem interesentiem, kuri apmeklēja Limbažu novada telti, noskaidrojās, ka vairāk kā puse nav bijuši Vidzemes piekrastē, bet ceļošanai ir izvēlējušies Kurzemes pusi, Rīgu un Jūrmalu, pārējie interesenti ir apmeklējuši atpazīstamus galamērķus kā Sigulda, Valmiera, Limbaži, Cēsis, Saulkrasti vai caurbraukuši Vidzemes piekrastei, dodoties uz Igauniju.

Kopumā izvērtējot dalību pasākumā, ar lielu pārliecību varam teikt, ka arī nākamajā gadā esam gatavi Lietuvas iedzīvotājus iepazīstināt ar Limbažu novada daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu un aicināt apmeklēt Latvijas krāšņāko un daudzveidīgāko jūras piekrasti. 

Informāciju sagatavoja:

Kristiāna Kauliņa
Salacgrīvas TIC vadītāja