Aicinām informēt par komercdarbībai nozīmīgas infrastruktūras nepieciešamību

Limbažu novada pašvaldībai 2021.gadā konkursa kārtībā varētu būt iespēja piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu komercdarbības attīstībai nozīmīgas infrastruktūras būvniecībai.

Finansējums paredzēts Eiropas Savienības fondu 2014. – 2020. plānošanas perioda specifiskā atbalsta mērķa 5.6.2. pasākumā “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām”.

Investīcijas atļauts ieguldīt tikai pašvaldības īpašumā, piemēram, publisku ielu sakārtošanā, kā arī komercdarbībai nepieciešamu ēku būvniecībā vai teritorijas labiekārtošanā, kas nododamas komersantiem publiskā nomas tiesību izsolē.
Projekti īstenojami sadarbībā ar komersantiem, kas apliecina konkrētās infrastruktūras attīstības nepieciešamību, ir gatavi radīt jaunas darba vietas un ieguldīt privātās investīcijas sava uzņēmuma attīstībā.

Pasākumā netiek atbalstīta sadarbība ar komersantiem, kas darbojas tādās jomās, kā: elektroenerģija, gāzes apgāde, siltumapgāde, ūdensapgāde, kā arī notekūdeņu, atkritumu apsaimniekošana un sanācija, vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, finanšu un apdrošināšanas darbības, operācijas ar nekustamo īpašumu, valsts pārvalde un aizsardzība, obligātā sociālā apdrošināšana, azartspēles un derības.

Projekti īstenojami līdz 2023.gada nogalei. Šajā pašā laikā nodrošināmi arī projektu ietekmē sasniedzamie iznākuma rādītāji – komersantu radītas jaunas darba vietas un veiktas investīcijas uzņēmuma pamatlīdzekļos vai nemateriālajos ieguldījumos.

Pašvaldība kopš 2017.gada pasākumā jau piesaistījusi ap 4,4 miljonus eiro ERAF līdzfinansējuma, par kuru veikta ceļa „C2.-17 Beverīnu ceļš”, Limbažu pagastā, un Mehanizācijas ielas, Limbažos, pārbūve, izbūvēta ap 1400 m2 ražošanas ēka Meža ielā 2, Limbažos, kuru nomā kokapstrādes uzņēmums SIA “LATVIA TIMBER INTERNATIONAL”, un 2021.gada pavasarī noslēgsies ap 4400 m2 ražošanas ēkas būvniecība Meliorācijas ielā 14, Limbažos, kuras nomas tiesības ieguvusi SIA “AirGol”, kas nodarbojas ar koka karkasa māju un citu koka konstrukciju izstrādājumu ražošanu.

Aicinām interesentus līdz 2021.gada 8.janvārim sazināties ar Limbažu novada pašvaldības Attīstības nodaļu, rakstot attistibas_nodala@limbazi.lv vai zvanot pa tālruni 29228858 (Ģirts Ieleja), lai apspriestu iespējamās projektu idejas un sadarbības iespējas to īstenošanā.

Informāciju sagatavoja
Anna Siliņa
Attīstības un projektu koordinatore

 

Foto: A.Gaidis