No 9. līdz 11. septembrim, Ķīpsalā notika Tūrisma tirdziņš, kurā jaunas ceļošanas iespējas atklāja gan tie, kuri vēlējās apceļot Latviju, gan tie, kuri alka doties tālākos ceļojumos.
Limbažu novada tūrisma materiālu klāsts iekļāvās vienotā piedāvājumā ar Saulkrastu un Ādažu novadu kā Saviļņojošā Vidzeme. Apmeklētājiem bija pieejama informācija par dažādiem aizraujošiem un izzinošiem tematiskajiem maršrutiem – Jūrtaka, Zaļie ceļi jeb GreenWays, Vidzemes militārais mantojums, Dārza Pērles un vēl citi tikpat koši un daudzveidīgi maršruti, galamērķi, kā arī jauni un jau iemīļoti tūrisma objekti. Katrs interesents varēja saņemt ieteikumus, kā labi pavadīt brīvdienas Hanzas pilsētā Limbažos, Salacgrīvā, Staicelē, Alojā, Ainažos, Saulkrastos, Carnikavā vai kur citur Vidzemes piekrastē. Galvenokārt rīdzinieki interesējās par aktuāliem un jauniem piedāvājumiem brīvdienu izbraukumiem, maršrutiem aktīvai brīvā laika pavadīšanai, dzimšanas dienu svinībām- vietām, kur notiek meistarklases, darbošanās, pasākumiem. Kā viens no aktuālajiem rudens pasākumiem piekrastē, kas ieinteresēja ne vienu vien gardēdi- 9.oktobrī “Nēģu svētki” Salacgrīvā. Iesākoties vēsākam laikam, aktuālāks kļūst arī labjūtes- spa un pirts pakalpojumu pieprasījums.
Kā punktiņš uz “i” Saviļņojošās Vidzemes ekspozīcijā bija dažādi vietējie produkti un to degustācijas. Gastronomiskā ceļojumā pa Vidzemes piekrasti ieveda tādi uzņēmumi kā “Aloja Starkelsen”, “Aloja Agro”, “Nature Good”, “Lielkalni”, “Šita&Kē”, “Limbažu siers”, N.Bomja maiznīca “Lielezers”, “Brīvais vilnis”, “Dabas maize”, “Hortus” un “Saulkrastu gardumi”.
Tūrisma tirdziņš notika vienlaikus ar starptautisko pārtikas izstādi “Riga Food 2021”. ceturtdien- 9.septembrī- pārtikas izstādē tradicionāli tiek apbalvoti labākie piena produkti. Nominācijā “Labākie nogatavinātie sieri”-1. vieta tika piešķirta A/S “Limbažu siers” ražotajam sieram “Limbažu Grande Duro”, nogatavināts, 12 mēn.” (180 g), meistars Arnis Magonis. Izstādes apmeklētājiem Saviļņojošās Vidzemes stendā trīs dienas no 9.-11. septembrim bija iespēja nogaršot tieši šo sieru un prieks dzirdēt tādas atsauksmes kā “fenomenāla garša”, “izcili”, “nezinājām, ka Latvijā tādu ražo!”
Izstādes notika zaļajā jeb drošajā režīmā – ieeja tikai Covid-19 izslimojušiem vai vakcinētiem ar derīgu ES sadarbspējīgu sertifikātu.
Tūrisma nozare šobrīd gatavojas nākamā gada tūrisma izstādei, kas plānota 2022. gadā “Balttour” no 4. līdz 6. februārim. Būs ieteikumi, padomi un īstie virzieni – viss par un ap “jauno normālo tūrismā”!