Kas ir sociālā uzņēmējdarbība? Ar ko sākt?

30. martā pl.15 aicinām uz tiešsaistes semināru-ideju darbnīcu sadarbībā ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt ar sociālās uzņēmējdarbības ideju, realizēšanu, rosināt ideju attīstību sociālās uzņēmējdarbības attīstībai Limbažu novadā.

Seminārā par sociālo uzņēmējdarbību un atbalsta iespējām Latvijā informēs Regita Zeiļa, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore.

Uz semināru tiek aicināts ikviens interesents, kurš vēlas uzzināt par to, kas ir sociālā uzņēmējdarbība, kuram jau ir sociāla projekta ideja vai kurš plāno ieviest sociālās uzņēmējdarbības elementus savā biznesā.

Semināra sākums: 30. martā plkst. 15.00 ZOOM tiešsaistē.

Lūgums iepriekš pieteikties aizpildot anketu – https://forms.gle/oDRDfWp7k5bJx3vi6. Dalība ir bez maksas.

Sociālo uzņēmējdarbību kā starpdisciplināru un inovācijām pilnu jomu ir ārkārtīgi grūti ielikt kādā konkrētā un strikti noteiktā definīciju rāmī. Sociālā uzņēmējdarbība nozīmē ražot preces vai sniegt pakalpojumus ar mērķi risināt kādu sociālo problēmu vai radīt labumu sabiedrībai, nevis gūt maksimālu peļņu uzņēmuma īpašniekiem. Sociālās uzņēmējdarbības veidi, formāti, preces, pakalpojumi var būt ļoti dažādi, sociālie uzņēmumi var būt gan lieli, gan mazi, gan starptautiski, gan lokāli, taču tos visus vieno vēlme radīt augstu sociālo pievienoto vērtību, izmantojot biznesa metodes. Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija (LSUA) ir biedru organizācija ar mērķi veicināt sociālās uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, kas apvieno līdzīgi domājošas organizācijas, uzņēmumus un cilvēkus, kas tic, ka sociālajai uzņēmējdarbībai Latvijā ir milzīgs potenciāls un paši ir gatavi arī piedalīties šīs nozares veidošanā un stiprināšanā.

Par sociālo uzņēmējdarbību pavasarī plānots vēl praktiskais seminārs, kurā esoši sociālie uzņēmēji dalās ar savu pieredzi un ieteikumiem.

Semināru organizē Limbažu novada pašvaldības aģentūra LAUTA sadarbībā ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju.

 

Informācija:
www.lauta.lv