Mācības uzņēmējiem

Februāra pirmajā pusē 47 uzņēmēji no Alojas, Limbažu un Salacgrīvas novadiem izmantoja iespēju piedalīties Vidzemes Augstskolas Zināšanu un tehnoloģiju centra organizētajā 15 stundu tiešsaistes nodarbību ciklā par digitālā mārketinga jautājumiem, kuri ir īpaši svarīgi šobrīd, kad noteikti Covid-19 izplatības ierobežojumi.

Vidzemes Augstskolas Zināšanu un tehnoloģiju centra vadītāja Inguna Kucina atzinīgi vērtē sadarbību šo kursu organizēšanā, atzīstot, ka apmācību dalībnieku piesaistē noteikti būtiska loma ir pašvaldību speciālistiem, turklāt šīs apmācības bija vieglāk plānot un īstenot, jo tās balstījās uz reālu apmācību vajadzību, kas bija noskaidrota uzņēmēju anketēšanas laikā.

Trīs nodarbības, katru 3 stundu garumā, vadīja Vidzemes Augstskolas pasniedzēja Mg.doec. Madara Prata. Viņa pievērsās tādām tēmām kā “Sociālie tīkli un bezmaksas rīki”, “Mērķa tirgus un satura mārketings, jaunākās tendences video reklāmās”, kā arī  “E-pastu mārketings”. Klausītāji uzzināja par e-pastu veidiem, to nozīmīgumu, segmentēšanu un dizainu.

Ciklu noslēdza nodarbības par tēmu “Pārdošana un biznesa uzsākšana Etsy.com platformā”, ko piedāvāja Rasa Spulle, veikala “happyment” īpašniece, Etsy Latvijas komandas kapteine. Varēja uzzināt par etsy platformas iespējām, darbības noteikumiem, par interneta veikala atvēršanu, preces reklamēšanu.

Tiešsaistes nodarbībās WebEX platformā klausītāji varēja saņemt atbildes uz jautājumiem, kas galvenokārt bija praktiska satura. Varbūt arī tāpēc jau nodarbību laikā izskanēja atzinīgi vārdi par gūtajām zināšanām un idejām. Kursa dalībniekus apmierināja gan saturs, gan formāts.

Iepazīstoties ar dalībnieku aizpildītajām nodarbību novērtēšanas anketām,   Inguna Kucina bija apmierināta ar atsauksmēm un vērtēja šo nodarbību ciklu kā veiksmīgu un vērtīgu pieredzi.

Anketās klausītāji bija arī minējuši tēmas, kuras turpmāk viņus varētu interesēt. Ņemot vērā valmieriešu, īpaši Ingunas Kucinas atsaucību, es ceru, ka mūsu sadarbība ar Vidzemes Augstskolu turpināsies.

Limbažu novada pašvaldības pieaugušo izglītības koordinatore
Vaira Ābele